HAWLEY WHARF

Architectural Visualisation

BRIEF

We were commissioned to compose and produce a series of high-quality promotional images of the proposed designs for Hawley Wharf, a bold new addition to Camden Market in London.

We focused on the retail storefronts and interiors in the initial phase of work,  providing clear visualisations of how the main buildings would look in their distinctive surroundings. These images were then adapted to reflect design refinements as the design process evolved. 

Approach

During the initial session with our creative team, the viewpoints for the initial exterior images were selected. This also helped establish the style of each shot, the range of people to be represented, and a variety of more subtle details considered essential to an effective composition.

At several key stages in the process, our creative team organised and directed on-site photography, where the background views and a collection of local residents were photographed (with permission), helping add to the authenticity of the images.

For the interior views, the basic layouts were modeled, and guidance was taken directly from the Lead Architect to enable accurate representations of each space to be generated quickly, but at the same high level of quality as the exterior views.

OUTCOME

Following several successful deliveries, the team behind the Hawley Wharf development were able to use the suite of images we created for their ongoing promotional activity – including the main development website.

The images were positively received by the entire team, and have been used extensively by the marketing agency responsible for promoting the retail opportunities and aligning these under the brand for this scheme.

‘We have enjoyed working with the team at Soluis and the quality of the images produced for our Hawley Wharf development has been exceptional and key to our ongoing promotion of this high profile addition to the Camden Market estate.

The input from the creative side was particularly helpful and being local to the site, meant that we could meet when required to ensure everyone was aligned on the requirements for each image.’

LABTECH

Related Case Studies